miercuri, 8 decembrie 2021

 Ziua Bucuriei- Ziua în care am cunoscut-o pe Ola!


Astăzi, 08.12.2021, la Grădinița Nr.2 Roata de Jos a fost pusă în scenă o activitate extracurriculară în parteneriat cu Editura ArtKlett.

Este al doilea an de când copiii de la grădinița noastră se pregătesc având ca suport auxiliarele acestei edituri. 

    Motivul principal care a a stat la baza alegerii acestor cursuri  este prezența girafei Ola, prietena și însoțitoarea preșcolarilor în procesul de formare și de pregătire pentru școală. Am analizat atent materialele descriptive și , pentru că sunt adepta dezvoltării inteligenței emoționale, am constatat că activitățile și atelierele propuse sunt interactive și formează această calitate indispensabilă fiecărui individ.

„În cadrul fiecărui atelier, copiii sunt invitați să își exprime punctele de vedere, să aprecieze diversitatea acestora, să se asculte unul pe celălalt. De asemenea, fiecare atelier îmbină discuția deschisă, muzica, povestea și discutarea poveștii, incluzând și un joc ce completează și demonstrează conceptul prezentat.” 

„În fapt, girafa a fost aleasă drept simbol al comunicării nonviolente, o tehnică de comunicare descrisă de psihologul Marshall B. Rosenberg, care promovează ideea că felul în care vorbim poate afecta relațiile noastre cu ceilalți. La baza teoriei lui Rosenberg stă compasiunea, respectarea nevoilor partenerului de conversație, nu numai a celor proprii. Prin intermediul acestei tehnici, probleme diferite și dificile pot fi soluționate fără a intra în conflicte inutile.

Rosenberg a identificat două moduri de comunicare simbolică: limbajul șacalului, pe de o parte, și limbajul girafei, cunoscut și ca „limbajul inimii”, pe de altă parte. Limbajul șacalului, caracterizat prin generalizări, judecăți moralizatoare și comparații cu alte persoane, reprezintă un mod de comunicare agresiv. În schimb, limbajul girafei se concentrează pe acceptarea celeilalte părți, promovând acordul și cooperarea.” (https://www.edupedu.ro/advertorial-ola-curs-de-educatie-prescolara/).

Am făcut o scurtă trecere în revistă a materialelor pe care le folosim pentru ca tu, cititorule, să înțelegi bucuria și entuziasmul meu atunci când am recomandat colegelor din județul Giurgiu aceste auxiliare. În luna septembrie 2021 am fost contactată de reprezentantul editurii și mi s-a propus o activitate extracurriculară în cadrul căreia să derulăm un atelier interactiv. Personajul cheie al atelierului a fost Girafa Ola care a adus multă bucurie pe chipurile  și în sufletele  preșcolarilor. 

    Pentru că, în drumul spre grădinița noastră, l-a întâlnit pe Moș Crăciun , Ola a venit cu o mulțime de cadouri pentru toți copiii celor trei grupe.

Mulțumim, Girafă Ola!

Mulțumim, Moș Crăciun!

Vă dorim Sărbători încărcate de frumos, de liniște și bucurie alături de cei dragi vouă!


Profesor Florina Guțu

Grădinița Nr.2 Roata de Jos, Giurgiu











  

2 comentarii:

            Pentru că fiecare an școlar ne aduce o nouă oprtunitate de a crește, de a învăța și de a deveni cea mai bună versiune a noastră,...