marți, 14 decembrie 2021

  De ce să colectezi deșeurile selectiv?


        Astăzi, 14 decembrie 2021, o parte dintre elevii școlii noastre au participat la o lecție de ecologie și responsabilitate pentru un viitor mai bun.  Sesiunea de prezentări interactive a fost susținută la Școala Gimnazială Nr. 1 Roata de Jos  de către doamna Georgeta Maria Tudor,  în calitate de reprezentant al partenerului nostru OMV Petrom. Cu  implicarea și dăruirea cu care deja ne-am obișnuit, dna Tudor a dezbătut împreună cu participanții la eveniment teme precum:
 ”Ce este colectarea selectivă a deșeurilor? 
Care este semnificația culorilor în colectarea selectivă?
De ce este important și cum putem proteja mediul acasă și la școală?”
        Activitatea de astăzi face parte dintr-un proiect implementat în școala noastră, urmând ca în perioada imediat următoare elevii noștri să participe la o serie de activități de ecologizare și responsabilizare socială prin reciclare. În cadrul aceluiași proiect, școala a primit pubele pentru colectarea selectivă. În urma activității de astăzi copiii au descoperit utilitatea pubelelor în funcție de culoarea acestora. Ne propunem astfel să îi educăm și să îi îndrumăm spre colectarea selectivă atât pe elevi cât și pe părinții acestora prin campanii și activități de conștientizare.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

            Pentru că fiecare an școlar ne aduce o nouă oprtunitate de a crește, de a învăța și de a deveni cea mai bună versiune a noastră,...