marți, 30 noiembrie 2021

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!



         1 DECEMBRIE, 2021
 
        Ce este patriotismul? Ce este dragostea de țară? ...Sentimente așezate în sufletul nostru demult, în copilărie, și ascunse sub negura timpului, a grijilor zilnice, a luptei pentru ziua de mâine. 
      Ca în fiecare an, elevii școlii noastre au participat la activitățile organizate de Ziua Națională a României. Am organizat cu sârg activități, concurs de creații cu tema ”1 Decembrie”, am ascultat discursul profund și intens al doamnei prof. Dobre Constantina, discurs ținut în curtea școlii, în prezența elevilor de gimnaziu și am crezut că asta a fost tot...până când, în timp ce doamna profesoară de istorie ne vorbea de sacrificiul suprem al strămoșilor noștri, am zărit în grupul de copii o pereche de ochi înlăcrimați. A fost ca o revelație. Ideea că patriotismul devine un concept ”demodat” pe care generația tânără nu îl înțelege sau nu îl acceptă ne-a fost infirmată. Acei ochi de copil ne-au arătat că suntem români la orice vârstă, că dragostea de țară e ca o sămânță cultivată în străfundul sufletului copiilor, o sămânța de care noi, adulții, trebuie să avem grijă pentru a le oferi în viitor o identitate de sine și de neam urmașilor noștri!
        Iar voi, ochi de copii înlăcrimați, să nu uitați niciodată că sunteți români, că străbunicii voștri s-au jertfit pentru o Românie mai bună, că în mâinile voastre stă viitorul acestei țări!




































2 comentarii:

  1. Foarte frumos! Felicitari copiilor si, nu in ultimul rand, cadrelor didactice care s-au implicat in activitatile dedicate Zilei Nationale a României!
    LA MULTI ANI, ROMÂNIA! LA MULTI ANI, ROMÂNI! 🇷🇴🤗😘🇷🇴

    RăspundețiȘtergere
  2. Inaltatoare cuvinte si pline de optimism. Asa este, menirea noastra, a cadrelor didactice, este aceea de a le insufla permanent copiilor sentimentul pur al patriotismului. Atunci cand ei inteleg si mai bine jertfa stramosilor nostri simt si mai clar emotia din spatele vorbelor rostite pentru si din suflet de roman.

    RăspundețiȘtergere

            Pentru că fiecare an școlar ne aduce o nouă oprtunitate de a crește, de a învăța și de a deveni cea mai bună versiune a noastră,...