marți, 14 decembrie 2021

  De ce să colectezi deșeurile selectiv?


        Astăzi, 14 decembrie 2021, o parte dintre elevii școlii noastre au participat la o lecție de ecologie și responsabilitate pentru un viitor mai bun.  Sesiunea de prezentări interactive a fost susținută la Școala Gimnazială Nr. 1 Roata de Jos  de către doamna Georgeta Maria Tudor,  în calitate de reprezentant al partenerului nostru OMV Petrom. Cu  implicarea și dăruirea cu care deja ne-am obișnuit, dna Tudor a dezbătut împreună cu participanții la eveniment teme precum:
 ”Ce este colectarea selectivă a deșeurilor? 
Care este semnificația culorilor în colectarea selectivă?
De ce este important și cum putem proteja mediul acasă și la școală?”
        Activitatea de astăzi face parte dintr-un proiect implementat în școala noastră, urmând ca în perioada imediat următoare elevii noștri să participe la o serie de activități de ecologizare și responsabilizare socială prin reciclare. În cadrul aceluiași proiect, școala a primit pubele pentru colectarea selectivă. În urma activității de astăzi copiii au descoperit utilitatea pubelelor în funcție de culoarea acestora. Ne propunem astfel să îi educăm și să îi îndrumăm spre colectarea selectivă atât pe elevi cât și pe părinții acestora prin campanii și activități de conștientizare.












miercuri, 8 decembrie 2021

 

Draga Mos Nicolae


Pentru  al III-lea  an  consecutiv  preșcolarii  grădinițelor  și elevii  școlilor primare din Roata de Jos au primit vizita Ta. Acest lucru a fost posibil datorită unor oameni cu suflet mare din cadrul Asociației “Masa Rotundă Club 21” din București, care și anul acesta au făcut punte între copiii din Austria și cei din România.

Micuții noștri au fost foarte bucuroși și nerăbdători să descopere ce ascunde cutia ambalată în hârtie frumos colorată și cu fundă strălucitoare.

Și mai emoționant a fost să descopere că unele cutii erau donate de români care trăiesc în Austria și care au inclus în pachet și o felicitare scrisă în limba română.

Mesajele cadrelor didactice exprimă mulțumirea copiilor pentru darurile primite.

“Foarte bucuroși! Am primit poze de la toți cu ce au primit, au simțit nevoia să împărtășească.” – Educator Barbu Ruxandra.

“Atunci  când știi  de la cine vine cadoul, se formează și o conexiune  sufletească și simți că ai primit cadoul de la cineva cu nume și prenume, nu doar  de la un domn/doamnă.” – Educator Niculae Constantina.

P.S. Te așteptăm și anul viitor!

                                                           Cu drag,

                         Echipa de cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr.1 Roata de Jos





















 Tradiții vechi în mâini de copil!


Vineri, 3.12.2021, elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 Roata de Jos au avut bucuria de a participa la o nouă întâlnire a Cercului de meșteșuguri inițiat în cadrul parteneriatului cu echipa de meșteșugari de la Ansamblul Moara de hârtie din Comana, parteneriat sponsorizat de OMV Petrom.

Atmosfera a fost foarte plăcută, în cadrul atelierului de țesut elevii apropiindu-se  de meșteșugul străvechi al țesutului la război care le dezvoltă îndemânarea, atenția, răbdarea, dar și spiritul creativ. Copiii au făcut cunoștință cu materialele, echipamentele și produsele specifice acestei activități, au aflat din ce este alcătuit un război de țesut și au lucrat la mini-război. La sfârșitul activității, “micii meșteșugari” s-au bucurat de rodul muncii lor și, pe lângă amintiri de neuitat, își pot expune ceea ce cu rost au lucrat la expoziția de Crăciun a școlii.

         



Iată câteva gânduri împărtășite de elevi în urma acestei experiențe inedite:

“A fost distractiv și interesant în același timp și mi-a plăcut faptul că am ajuns să învăț ceva nou.” – Neacșu Daria, clasa a V-a A.

“Experiența oferită în cadrul proiectului ”Moara de hârtie" a fost distractivă, interesantă și cel mai mult mi-a plăcut că am putut învăța ceva nou.” – Albiță Alexia, clasa a V-a A.

“Mi s-a părut interesant deoarece am învățat să țes și m-am simțit într-o Românie autentică.” – Sandu Ionuț, clasa a V-a A.

            “Sunt Badea Romania, elevă în clasa a VI-a B și am participat la atelierul de țesut în urma căruia am aflat cum se confecționau covoarele adevărate, făcute de bunicii noștri, ce înseamnă să îmbini arta cu pasiunea. Sunt mândră că am reușit să realizez ceva minunat cu ajutorul doamnelor din echipa de meșteșugari care au fost drăguțe și ne-au explicat cu răbdare. Vreau să le mulțumesc și doamnelor profesoare care au făcut posibilă această activitate, și sper să mai avem parte de astfel de proiecte!”

“Prin acest proiect am realizat cât de mult munceau oamenii înainte și cât de greu era să lucrezi cu războiul (eu când am auzit de război mă gândeam la aceea luptă între state/țări), cât de distractiv, amuzant și atrăgător este acest meșteșug. Sunt foarte bucuroasă că am reușit să creez așa ceva și foarte recunoscătoare doamnelor care ne-au ajutat la crearea acestor ,,capodopere". Este un proiect la care aș mai vrea să particip pe viitor!️” – Sandu Andrada, clasa a VI-a B.




“Mi-a plăcut foarte mult această activitate, deoarece am învățat să țes, o meserie pe cât de veche pe atât de frumoasă și parcă m-am transpus în vremurile vechi, pline de tradiție. A fost fantastic și sper să se mai organizeze asemenea evenimente!”- Anghelin Nicoleta, clasa a VI-a A.

“Eu m-am simțit foarte bine, deoarece m-am relaxat dar în același timp am fost și puțin stresată fiindcă trebuia să-mi iasă bine. Mai pe scurt am simțit toate emoțiile pozitive în același timp.”- Popovici Bianca, clasa a VI-a A.

 Director,

                                                           Prof. Bugeac Mihaela Cătălina



                                                                                       











 

            Pentru că fiecare an școlar ne aduce o nouă oprtunitate de a crește, de a învăța și de a deveni cea mai bună versiune a noastră,...