joi, 2 aprilie 2020

Aceiași copii, o altfel de copilărie...

De ce stăm în casă? De ce stăm departe de cei dragi nouă, de obiceiurile care ne aduceau bucurie și confort? Motivul e simplu. Atât de simplu, încât copiii noștri l-au înțeles, de la mic la mare. Noi, oamenii mari, de ce nu-l putem toți înțelege?! De ce nu realizăm că inconștiența noastră îi poate priva pe acești copii de o copilărie fericită alături de bunicul care citește povești,  alături de bunica, expertă în prăjituri delicioase, alături de alte persoane dragi lor?! De ce nu înțelegem că le punem chiar lor sănătatea în pericol nerespectând regulile de izolare?!
Uimitor, sau nu, copiii noștri par să înțeleagă bine situația prin care trecem! Iată un mesaj care să ne convingă de faptul că fiecare dintre noi are un rol important în depășirea problemelor cu care ne confruntăm. Copiii ne dau și de această dată o lecție de SOLIDARITATE, RESPONSABILITATE SOCIALĂ, ALTRUISM ȘI OPTIMISM.

(Material realizat în urma activităților din Săptamâna ”Școala Altfel”, desfășurate în perioada 30.03-3.04.2020 la Școala Gimnazială Nr.1 Roata de Jos, Giurgiu.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

            Pentru că fiecare an școlar ne aduce o nouă oprtunitate de a crește, de a învăța și de a deveni cea mai bună versiune a noastră,...