luni, 17 mai 2021


       Școala Gimnazială Nr. 1 a găzduit astăzi activități de informare și prevenire în colaborare cu reprezentanți ai AGENȚIEI NAȚIONALE ANTIDROG și ai INSPECTORATULUI DE POLIȚIE JUDEȚEAN GIURGIU.


        Activitățile desfășurate s-au adresat atât elevilor cât și cadrelor didactice  și au constat în informarea, sensibilizarea și conștientizarea în mediul școlar asupra riscurilor consumului de alcool, tutun și droguri și de formare de abilități de viață sănătoasă. Din partea Agenției Naționale Antidrog a participat dl. Comisar de poliție Ion Claudiu care a desfășurat împreună cu elevii o dezbaterea pe următoarele  teme: prevenirea consumului de tutun și alcool și problema lipsei de comunicare dintre părinți și copii- factor de risc asociat consumului de droguri.

        Din partea I.P.J Giurgiu, dl. comisar șef Burlacu Bogdan a abordat tema ”Victimizare minori” din cadrul PROGRAMULUI DE PREVENIRE A DELICVENȚEI JUVENILE. S-a discutat despre formele comportamentului violent, cauzele și efectele comportamentului violent, metodele de prevenire a comportamentului antisocial și metodele privative/ neprivative de libertate în cazul săvârșirii de către minori a unor infracțiuni cu violență.


”FII LIBER!” este o campanie care își propune, la nivel naţional, crearea unei reţele de suport comunitar, formate din cadre didactice, voluntari ANA, părinţi şi specialişti din cadrul instituţiilor publice sau organizațiilor neguvernamentale partenere.

http://ana.gov.ro/agentia-nationala-antidrog-lanseaza-campania-nationala-media-de-prevenire-a-consumului-de-noi-substante-psihoactive-fii-liber/

https://gr.politiaromana.ro/

MULȚUMIM TUTUROR CELOR PARTICIPANȚI PENTRU O ACTIVITATE REUȘITĂ ȘI INSTRUCTIVĂ!

2 comentarii:

            Pentru că fiecare an școlar ne aduce o nouă oprtunitate de a crește, de a învăța și de a deveni cea mai bună versiune a noastră,...