joi, 21 aprilie 2022

"Diferența dintre posibil și imposibil stă în determinarea cuiva."



        Sărbătorile  Pascale ne umplu sufletele de lumină în această perioadă. Meritul pentru bucuria pe care o simțim îl au și elevii deosebiți ai școlii noastre. Pășim către Sărbătoarea Sfântă cu  mândrie și recunoștință după o perioadă de școală încununată cu multe rezultate deosebite la concursurile școlare la care elevii noștri au participat:
CONCURSUL NAȚIONAL CANGURUL LINGVIST,  LIMBA ENGLEZĂ- etapa națională 
 5 premii I
                                  
 7 premii II

 2 premii III

CONCURSUL NAȚIONAL DE MATEMATICĂ ”OLIMPIADA SATELOR DIN ROMÂNIA”-etapa județeană
 premiul al II-lea -clasa a VI-a

CONCURSUL NAȚIONAL ”UNIVERSUL CUNOAȘTERII PRIN LECTURĂ”- etapa județeană
 premiile al II-lea și al III-lea - clasa a VI-a
 premiul al III-lea - clasa a V-a

FELICITĂRI TUTUROR ELEVILOR ȘI MULTĂ DETERMINARE ȘI PUTERE DE MUNCĂ ÎN VIITOR! 
SUNTEM MÂNDRI DE VOI!
Învierea Domnului să vă aducă armonie în casă şi în gând, liniște și fericire în sânul familiei! Cadrele didactice de la  Școala Gimnazială Nr. 1 Roata de Jos vă doresc tuturor Sărbători binecuvântate!

miercuri, 6 aprilie 2022

Saptămâna voluntariatului

                                 
ACTIVITĂȚI DE VOLUNTARIAT 

Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?
Dr. Martin Luther King Jr.


La inițiativa Ambasadei Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education, Școala Gimnazială Nr. 1 Roata de Jos se alătură  proiectului 4/4 pentru prieteni. În perioada 1-10 aprilie vom organiza în cadrul școlii noastre activități de voluntariat în care vor fi implicați profesori, elevi, părinți și membrii ai comunității locale.

Astăzi, 6 aprilie, elevii școlii au participat la activități de ecologizare, oferind comunității un exemplu de implicare și responsabilitate, în cadrul activității VOLUNTARIAT ECOLOGIC.  






Proiectul EDUCAȚIE PENTRU VIITOR  a debutat cu întâlnirea elevilor cu  LIVIU MORARU,  fost elev al școlii noastre, care a împărtășit elevilor experiențe și impresii despre IT, domeniu în care profesează. Din discuții elevii au înțeles că oricare ar fi meseria pe care o vor alege în viitor au nevoie de determinare, perseverență și putere de adaptare. Iată câteva imagini de la activitățile de astăzi.
 




 Astăzi, 7 aprilie, a continuat în școala noastră activitatea de voluntariat ecologic. Elevii au fost încântați să planteze în curtea școlii pomi fructiferi și plante decorative. 






Elevii clasei a V a A au fost voluntari în activitatea organizată la Grădinița Roata de Jos. Ei au transformat o zi obișnuită într-o zi de neuitat pentru micii grădinari, citindu-le povești și învățându-i jocuri îndrăgite ale copilăriei.








 Joaca este începutul cunoasterii.


    Ca în fiecare an, elevii claselor a V-a au descoperit, prin joacă, lucruri interesante despre vulcani. Încântarea și entuziasmul lor ne-a convins că lucrurile descoperite vor rămâne pentru totdeauna în memoria lor. Felicitări tuturor copiilor și mulțumiri părinților care s-au implicat cu devotament în realizarea machetelor! 




            Pentru că fiecare an școlar ne aduce o nouă oprtunitate de a crește, de a învăța și de a deveni cea mai bună versiune a noastră,...