vineri, 18 februarie 2022

Educație financiară- JA România în parteneriat cu Metropolitan Life

        Junior Achievement Romania                                                  

    "Astăzi, mai mult ca oricând, orice tânăr are nevoie de cunoștințe financiare de bază pentru a înțelege cum funcționează societatea și cum poate lua cele mai bune decizii pentru viitorul său.

    Cunoașterea mediului financiar și abilitățile de a gestiona banii sunt esențiale pentru a ne descurca în sistemele economice complexe din prezent.

    Programele JA de educație financiară sunt menite nu numai să îmbogățească cultura financiară a tinerilor, ci și să le dezvolte abilitățile, să le dea încredere în ei și să-i inspire să adopte un comportament responsabil."

    În cadrul parteneriatului cu Junior Achievment Romania, elevii clasei a VII-a A au participat la întâlnirea cu  domnul Alexandru Dan, reprezentant al Metropolitan Life, care a oferit copiilor sfaturi despre o bună organizare a resurselor financiare, sfaturi care să îi ajute în viitor. Am discutat despre alegerea potrivită a unei meserii, despre tipurile de asigurări de care pot dispune și despre avantajele pe care le poate aduce o  gestionare optimă a câștigurilor.

    A fost o experiență frumoasă din care elevii au avut multe de învățat!




 https://www.jaromania.org/programe/educatie-financiara



marți, 15 februarie 2022

ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII

 ”Scrisul e chimie. E matematică fără formule. E despre variabile, pasiune și povești. E artă!”

    Astăzi, 15 februarie 2022, am sărbătorit la Școala Gimnazială Nr. 1 Roata de Jos, ”ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII”. Elevii și cadrele didactice au participat la activități de lectură, la concursul de realizare a coperții unei cărți, dar și la întâlnirea cu scriitoarea și jurnalista Liviana Tane. Toate  acestea ne-au întărit încă o dată convingerea că A citi înseamnă să visezi cu ochii deschişi”.    

Ziua specială de astăzi a fost sărbătorită de la cei mai mici până la cei mai mari.























În sala de sport a școlii a fost organizată o expoziție cu creațiile elevilor participanți la concurs. Tot aici elevii au participat la întâlnirea online cu scriitoarea Liviana Tane. După extraordinara experiență de a interacționa cu un scriitor contemporan, elevii au putut vota creațiile din cadrul concursului.
















Activitățile de astăzi au avut un real succes în rândul elevilor. Ne propunem să repetăm experiențele de astăzi și ne bucură impactul pe care acestea l-au avut asupra elevilor noștri!
CITIȚI! LECTURA E CA O COMOARĂ PE CARE O DESCOPERI ȘI O PORȚI CU TINE, ÎN SERTARUL SUFLETULUI TĂU, TOATĂ VIAȚA!

                                                                                                              

sâmbătă, 12 februarie 2022

15 februarie, ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII

            Ești elev al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Roata de Jos? Te pasionează lectura? Ai o carte preferată care te-a impresionat și te-a inspirat? Realizează-i coperta și participă la concursul nostru! Sunt acceptate desene, lucrări grafice pe calculator, fotografii, colaje, etc. Creativitatea și inovația sunt singurele condiții pentru a participa! SUCCES!

Lucrările vor fi expuse și premiate marți, 15 februarie, în cadrul activităților ce vor marca ”ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII”.


Scrisul e chimie. E matematică fără formule. E despre variabile, pasiune și povești. E artă! ”









            Pentru că fiecare an școlar ne aduce o nouă oprtunitate de a crește, de a învăța și de a deveni cea mai bună versiune a noastră,...