miercuri, 20 noiembrie 2019

În contextul Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului – 20 noiembrie, UNICEF în România lansează o invitație cadrelor didactice și elevilor din România de a se alătura inițiativei globale „Cea mai mare lecție din lume”, organizând, în perioada 20-22 noiembrie, o oră de educație despre drepturile copilului.
Obiectivele lecției sunt inițierea elevilor în înțelegerea Convenției cu privire la Drepturile Copilului, a legăturii dintre Convenție și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, discutarea unei lumi în care toate drepturile copiilor sunt respectate, reafirmarea drepturilor celor mici și organizarea de acțiuni cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului.
În acest an, în cadrul celei mai mari lecții din lume, copiii sunt încurajați să își imagineze o lume în care toate drepturile lor sunt respectate și în care le este asigurat un viitor sustenabil. Prin intermediul discuțiilor și activităților, elevii vor înțelege mai bine  drepturile copiilor, fiind încurajați să identifice acțiuni concrete pe care le pot implementa pentru ca drepturile copilului să devină o realitate în viețile lor și în comunitățile în care trăiesc: #pentrufiecarecopil, fiecare drept. / text preluat de pe site-ul https://www.unicef.org/romania/
Școala Gimnazială Nr.1 Roata de Jos se află printre şcolile care s-au alăturat iniţiativei Unicef şi organizează în perioada 20-22 noiembrie ”Cea mai mare lecție din lume”, constând în activități din care elevii să înțeleagă drepturile copiilor și importanța respectării acestora.




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

            Pentru că fiecare an școlar ne aduce o nouă oprtunitate de a crește, de a învăța și de a deveni cea mai bună versiune a noastră,...