joi, 26 septembrie 2019

26 septembrie- ZIUA LIMBILOR STRĂINE






Niciodată nu au existat atâtea ocazii de a lucra sau de a studia într-o altă țară europeană, dar lipsa cunoștințelor lingvistice împiedică un mare număr de persoane beneficieze de aceste oportunități.
     Din cauza globalizării și a structurilor marilor întreprinderi internaționale, competențele în limbi străine sunt din ce în ce mai indispensabile cetățenilor pentru a lucra în mod eficient în propria țară. Doar limba engleză nu este, adesea, suficientă.
      Europa posedă o veritabilă comoară lingvistică: există mai mult de 200 de limbi europene, fără a mai socoti limbile vorbite de cetățenii originari din alte continente. Această resursă importantă trebuie fie recunoscută, utilizată și întreținută.
      Învățarea limbilor prezintă avantaje pentru toată lumea și pentru toate vârstele; niciodată nu este prea târziu pentru a învăța o limbă și pentru a profita de oportunitățile pe care le oferă. Cunoașterea, fie și a câtorva cuvinte în limba țării pe care o vizităm (pentru vacanțe, de exemplu), permite stabilirea de contacte de o mare bogăție.
       Învățarea limbilor altor popoare ne permite ne înțelegem mai bine unii pe alții și ne depășim diferențele culturale.
Astăzi, 26 septembrie 2019, elevii școlii noastre au participat la activitățile organizate cu ocazia sărbătorii ZILEI LIMBILOR STRĂINE, sub îndrumarea doamnelor profesoare Bugeac Mihaela (LB. ENGLEZĂ) și Tila Gabriela (LIMBA FRANCEZA)










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

            Pentru că fiecare an școlar ne aduce o nouă oprtunitate de a crește, de a învăța și de a deveni cea mai bună versiune a noastră,...