luni, 3 iulie 2023

    




    Marți, 27 iunie,  la Nod makerspaceFundația Orange a inaugurat Orange Digital Center România, un hub amplu de educație digitală destinat adolescenților pasionați de tehnologie, tinerilor aflați la început de drum profesional sau adulților care își doresc o reconversie profesională cu ajutorul abilităților digitale.

    Orange Digital Center România este gândit de Fundația Orange ca un „Atelier de șanse” pentru viitor, un spațiu educațional dotat cu echipamente tehnologice moderne, care să faciliteze procesul de învățare pe tot parcursul vieții. Cea mai mare parte din suportul financiar oferit de Grupul Orange este însă direcționată către formarea celor care doresc să dobândească gratuit noi abilități, beneficiind de îndrumarea unor traineri cu experiență.

    Cu o capacitate de aproximativ 2.000 de beneficiari anual, programele de formare sunt deschise publicului larg, însă vor avea prioritate persoanele aflate în situații dificile: de exemplu, adolescenții cu posibilități materiale reduse, care se pregătesc pentru o carieră digitală, tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă sau adulții care își doresc o reconversie profesională.

    Cursurile se desfășoară în format fizic, în București, la Nod Makerspace (Splaiul Unirii 160).

    La finalul cursurilor de 60 de ore,se vor organiza sesiuni de orientare în carieră prin care participanții vor fi ajutați să își contureze următorii pași în parcursul profesional, facilitând și întâlniri cu angajatori din domeniul digital.







            Pentru că fiecare an școlar ne aduce o nouă oprtunitate de a crește, de a învăța și de a deveni cea mai bună versiune a noastră,...