luni, 13 mai 2019

REVISTA SCOLII GIMNAZIALE NR.1 ROATA DE JOS

 REVISTA SCOLII ROATA DE JOS


https://www.flipsnack.com/anastemate1/revista-scolii-gimnaziale-nr-1-roata-de-jos.html




 Potrivit Strategiei Naționale pentru Românii de Pretutindeni 2017-2020 avem aproximativ 10 milioane de români în afara granițelor țării, incluzându-i atât pe românii care trăiesc în comunitățile din diaspora cât și pe cei care trăiesc în comunitățile istorice/tradiționale din țările aflate în vecinătatea României. Așadar avem o multitudine de situații și probleme cu care aceștia se confruntă. Suntem pregătiți? Guvernul României își propune să treacă dincolo de cifre și vrea să ajungă la toți românii care își doresc să plece în străinătate în căutarea oportunităților lucrative, de studiu sau să călătorească. Este alegerea ta să încerci să descoperi ce au și alte state de oferit, însă noi credem că este de datoria noastră ca în momentul în care faci acest lucru să fii echipat cu toate instrumentele necesare astfel încât decizia ta să fie în cunoștință de cauză.

joi, 9 mai 2019

9 MAI, ZIUA EUROPEI

Astăzi, 9 mai 2019, elevii școlii noastre au participat la activitatea


”Este vorba despre EUROPA. Este vorba despre TINE!„.




Am sărbătorit astfel ZIUA EUROPEI, oferind  copiilor ocazia să descopere lucruri noi despre Uniunea Europeană.
https://www.romania2019.eu/europa-copiilor/






 Elevii s-au implicat în discuții, prezentându-și propriile opinii legate de importanța apartenenței tării noastre la Uniunea Europeană.


  În Uniunea Europeană, 1 din 5 cetățeni este copil sau tânăr. De aceea este esențial ca la dezbaterile care definesc viitorul Europei să participe copiii și tinerii. Ideile lor pot avea o contribuție semnificativă la viitoarele politici și programe europene care să le asigure accesul egal la educație, sănătate, integrarea pe piața forței de muncă și o implicare activă în deciziile care le influențează viața.



Activitatea a culminat cu o sesiune de desene pe asfalt.






Felicitări celor implicați! 

Clasa a V-a A, clasa a V-a B, clasa a VII-a B
Prof. coordonatori: Tila Gabriela, Stemate Ana-Maria


            Pentru că fiecare an școlar ne aduce o nouă oprtunitate de a crește, de a învăța și de a deveni cea mai bună versiune a noastră,...